Breathing

ocean_namibia_mariette-du-toit

I had a family shoot on the beach, but they were running late as one of the kids got car sick on the way there. Oh, the life of a family photographer. Normally I would be bored, but not on this morning.

I had a shot in mind, so I got out of my car, shivering from the cool mist moving over the coastal line. Armed with a cup of coffee, I set up my tripod and started shooting.

I tried a multiple amount of angles, settings.. but I think of all the shots I took, I like this one best.

I called it “breathing” as it reminds me of the reaction my warm breath has with the ice-cold air in winter.

©Mariette du Toit, 2018, Vierkant Klip, Swakopmund

Alleen, vroeg op die strand – aan die wag vir ‘n familie vir ‘n hul foto sessie. Een van die kinders het motor-siek geword en het my dus verplig om te wag.

Gewoonlik sou ek redelik frustreerd wees dat ek my boek vergeet het, maar hierdie oggend het ek ‘n foto in gedagte gehad en het dus met my Stanley onder die arm uit die motor geklim, die koue liggie embrace en my driebeen begin opstel.

Na ‘n hele klomp hoeke en verstellings het ek op hierdie een besbluit. Dis “breathing” of “asem” genoem omdat dit my herhinner aan die wolkies wat mens blaas op ‘n yskoue oggend.

Published by Mariette du Toit

Namibian born and raised, I am the owner Mariette du Toit Photography - where I share photos of the beautiful people I capture in my unique Namibian documentary style and Travelling Namibia where I share travelling tips with travellers across the globe through reviews on the lodges and campsites that I visit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: