Epupa Falls

©Mariette du Toit, 2019, Epupa Falls

We all have a special place that we use to heal. To become human again. I have two such places. This is one of them.

It was still dark when I made my way from our room, stumbling along the way to the “designated” spot for photography. The cloud cover was thick and heavy. The humidity clung to my skin as I walked on.

Arriving at the spot I realised that the sunrise I was hoping on, wasn’t going to happen. The clouds were just too thick to the east. So I got down on my bum and enjoyed my morning coffee while playing a bit with my camera settings. Eventually I gave up and headed back. This is one of the photos that I took while playing with my camera.

It taught me a valuable lesson that I sometimes tend to forget. It is always worth getting up in the morning, no matter how dark that cloud. Always.

©Mariette du Toit, 2019, Epupa Falls

Elke mens het ‘n plek waar hy weer heel kan raak. Mens kan word. Ek het twee sulke plekke. Hierdie is een van hulle.

Dit was nog skemer toe ek my pad uit ons kamer moes vind om die stappie aan te pak na die plek waarvandaan ek hierdie foto wou neem. Die wolke was dig en toegetrek wat dit nog donkerder gemaak het. Dit was bedompig en dit het gevoel of ek in my eie sweet stap.

By my plekkie aangekom, het ek gou die situasie bereken – daar sou nie vanoggend ‘n sonsopkoms wees nie. Die wolke was net te dig. Ek stel maar toe my kamera op, skink my ou koffietjie en begin wag. Toe die lig verkleur het ek maar so hier en daar geneem en met my kamera gespeel. Wat anders moes ek doen – ek het nou al die pad gestap. Hierdie was een van my “speel” foto’s. Dit het my net weer laat besef – elke oggend is die moeite werd om op te staan. Maak nie saak hoe donker daai wolk nie.

Published by Mariette du Toit

Namibian born and raised, I am the owner Mariette du Toit Photography - where I share photos of the beautiful people I capture in my unique Namibian documentary style and Travelling Namibia where I share travelling tips with travellers across the globe through reviews on the lodges and campsites that I visit.

2 thoughts on “Epupa Falls

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: