To be able to Fly

As a child I often dreamed of being able to fly. Not with a drone or a plain, but like a bird. Quietly slicing through the air. Not in a mad dash like the song-bird, or heavy and unplanned like the pelican. More gracious and at ease like the eagle or even the swift.

I think I would have liked it.

©Mariette du Toit, 2019, Walvisbay

Om te kan vlieg

As kind het ek dikwels gewonder hoe dit sou voel as ek sou kon vlieg. Nie vinnig en haastig soos ‘n mossie oppad na kos toe nie. Ook nie lomp en in almal se pad soos ‘n pelikaan nie. Eerder soos ‘n arend of ‘n swaeltjie wat so sweef-sweef oor ons gly. Hoe stil moet dit nie wees daarbo nie? Tyd om te dink en die lewe te bepeins…

Ek dink ek sou nogal daarvan kon hou.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s