The Grace of Travelling

the-travelling-namibian_mariette-du-toit

As the wife to a husband that is constantly making plans or building something from nothing, time is very limited. As the mother to a boy who is his father’s blueprint when it comes to making plans, time is very rarely my own. As a photographer, I am constantly editing, marketing, taking photos… that my real love, my love for reading and writing gets horribly neglected.

But then we take the road… and I can breathe. I have time to read. Time to write. Time to just sit and enjoy a hot cup of coffee. And I am restored. Page by page, word by word. Of course, I still take photos. I still wife. I still mother. But out here, in the bush, on the beach.. I am better at being me. And that is why I travel. Always.

.

Die genade van reis

As vrou van ‘n man wat gedurig aan die planne maak is, is tyd maar skaars. As mamma van ‘n seuntjie wat die gawe van planne maak ontdek het, is tyd bitter min my eie. Dan is daar ook al die ander verantwoordelikhede van fotograaf wees. Die konstante editing, bemarking, administrasie wat ophoop (nie my sterkpunt nie), en natuurlik ook die foto’s wat geneem moet word. Dis tydens hierdie geharwar wat my behoefte vir lees en skryf partykeer net onuithoudbaar raak.

En dan vat ons die pad… en skielik het ek tyd vir lees. En vir skryf. En koffie drink. O ja, ek moet altyd foto’s neem. Sonder my kamera kan ek nĂªrens. Maar so, in die veld, in die bos, langs die see… dan kan mens weer fokus. En lees.

 

Published by Mariette du Toit

Namibian born and raised, I am the owner Mariette du Toit Photography - where I share photos of the beautiful people I capture in my unique Namibian documentary style and Travelling Namibia where I share travelling tips with travellers across the globe through reviews on the lodges and campsites that I visit.

2 thoughts on “The Grace of Travelling

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: